Puszyste babeczki ze świeżymi owocami. Znikają błyskawicznie!

SKŁADNIKI

125 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
szczypta soli
3 jaja
125 g mąki
25 g mąki ziemniaczanej
50-100 g zmielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g jogurtu naturalnego lub 
kwaśnej śmietany
200 g truskawek

 

Masło zmiksować z cukrem pudrem i solą, dodawać kolejno jaja. Miksować, aż powstanie gładka masa. Obie mąki przesiać, dodać migdały i proszek do pieczenia, następnie porcjami dodawać do masy na przemian z jogurtem (śmietaną), cały czas miksując. Papierowe foremki ułożyć we wgłębieniach specjalne blachy i napełniać ciastem. Truskawki pokroić na ćwiartki i wcisnąć w masę.
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.