Czekoladowe, niezbyt slodkie muffinki nadziane nutella.
SKŁADNIKI
2 3/4 szklanki maki (375g)
1 lyzka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczonej
3 lyzki gorzkiego kakao
3/4 szklanki brazowego cukru
1/2 kostki roztopionego masla
2 jajka
1 szklanka maslanki
1 szklanka nutelli
Rozgrzac piekarnik do 200ºC, foremki na muffiny lekko posmarowac maslem.
Wszystkie suche skladniki wymieszac w dosc duzej misce. Maslo rozmieszac z j jajkami, dodac maslanke i wlac do miski z maka. Lekko wymieszac, tylko do polaczenia sie obu mas, nie dluzej bo muffiny beda twarde.
Nalozyc 1 plaska lyzke masy do foremek mufiinowych, dodac lyzke nutelli i przykryc pozostala masa. Piec okolo 15-20 minut, wyjac z foremek jeszcze gorace i wystudzic na drucianej siateczce.
Wszystkie suche skladniki wymieszac w dosc duzej misce. Maslo rozmieszac z j jajkami, dodac maslanke i wlac do miski z maka. Lekko wymieszac, tylko do polaczenia sie obu mas, nie dluzej bo muffiny beda twarde.
Nalozyc 1 plaska lyzke masy do foremek mufiinowych, dodac lyzke nutelli i przykryc pozostala masa. Piec okolo 15-20 minut, wyjac z foremek jeszcze gorace i wystudzic na drucianej siateczce.